Cherry Court, Cheltenham

The Battledown estate in Cheltenham is the location for this modern house covering nearly five hundred square metres of accommodation.

The design was governed by a number of design codes laid down by the Battledown Estate. The form of the building expresses the pre determined building elevation line. The principle living rooms face south toward the extensive landscaped gardens. As a result, the fa├žade is deeply recessed from the envelope to provide solar shading with the first floor articulated over the top, clad in zinc, over a coursed stone plinth to ground floor.

The interior aims to create a series of unified and flowing spaces linked from the double height entrance hall, complete with cantilevered timber staircase.

To the rear of the property, utilitarian rooms sit beneath a single storey, sedum planted roof. In contrast, living rooms and bedrooms at first floor open out to the gardens and benefit from floor to ceiling glazing

Glazzards_Cherry_Court_18
Glazzards_Cherry_Court_20
Glazzards_Cherry_Court_12
Glazzards_Cherry_Court_19
Glazzards_Cherry_Court_13
Glazzards_Cherry_Court_16
Glazzards_Cherry_Court_15