The Grange,
Bevere

Bevere is a small historic hamlet to the north of Worcester, which sits close to the banks of the River Severn. The Grange is a late Victorian Farmhouse and takes up a prominent position overlooking Bevere Green within the Conservation Area.

Glazzard Architects were commissioned to design substantial extensions and internal alterations to the existing house, which include further bedrooms, self-contained annex, basement gym and swimming pool as well as garaging.

The new elements take the form of 3 volumes that are sympathetic to the original house and setting but also provide modern and varied internal environments. The additions comprise a two storey extension that is in keeping with the existing house in detail and scale. A single storey glazed link connects the house to the third element, the Barn

Glazzards_The_Grange_8
Glazzards_The_Grange_9
Glazzards_The_Grange_15
Glazzards_The_Grange_2
Glazzards_The_Grange_4
Glazzards_The_Grange_5